15 Nisan 2010 Perşembe

Doğalgaz Abonman Sözleşmesi

DOĞAL GAZ ABONMAN SÖZLEŞMESİ

İş bu sözleşmede GESGAZ ................. İşletme Müdürlüğü kısaca İŞLETME, doğalgaz alan gerçek ve tüzel kişilerde ABONE diye adlandırılmıştır.

İŞLETME tarafından ................. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ve mücavir alanlarda, Doğalgaz Dağıtım Şebekeleri güzergahında bulunmak doğalgazın verilmesinde imkansızlık veya teknik açıdan sakınca olmamak kaydıyla, gerçek ve tüzel kişilere iş bu Sözleşme, TSE Standartları, Yönetmelik, ilgi idari ve teknik şartname ve tarifler hükümleri çerçevesinde doğalgaz verilir.

1. GÜVENCE PARASI

1.1. Abonelik Sözleşmesi imzalayan abonelerden yürürlükteki tarife üzerinden güvence parası alınır. Sözleşmenin feshi halinde, abonenin hesap bakiyesi dikkate alınarak alacaklar güvence parasından tahsil edilir. Geri kalan kısmı aboneye ödenir. Eğer güvence parasından fazla borcu varsa abone bu bedeli ödemeyi taahhüt eder. İşletme güvence bedellerinde günün şartlarına göre (gaz fiyatının ve kullanım miktarının değişmesi durumunda) değişiklik yapmakta serbesttir.

2. TEBLİGATLAR

2.1. Abone bu sözleşmede gösterdiği adrese yapılacak tebligatların geçerli olduğunu ve kendisine yapıldığını kabul eder.

3. ŞİKAYETLER

3.1. Bu sözleşme şartları dahilinde aboneler tarafından yapılacak her türlü şikayetin abone no'su ile açık adres bildirerek İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ' NE yazılı olarak yapılması gerekmektedir. Doğal gazın kullanımıyla ilgili arızalar ise günün her saatinde 187 (Doğalgaz arıza hattı)'ye yapılır.

4. SÖZLEŞME MASRAFLARI VERGİ, RESİM VE HARÇLAR

4.1. Abone; abonelik ve tesisat sözleşmelerinden doğacak damga pulu ve diğer her türlü resim, harç ve masrafları ödemekle yükümlüdür.

4.2. Gaz satışında mevcut olan veya mevzuat değişiklikleri nedeni ile konacak fon, vergi, resim ve harçlar abone tarafından ödenecektir.

5. SÖZLEŞME ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

5.1. Aboneler sözleşme şartlarının herhangi bir maddesinde yetkili makamların kararı ile yapılacak değişikliklere uymayı peşinen kabul eder. Bu değişiklikler mahalli yayın vasıtalarıyla ilan edildikten sonra abonelere tatbik edilir. Bu değişikliği kabul etmeyen aboneler işletmeye müracaat ederek sözleşmenin feshini isteyebilir.

6. DOĞALGAZIN KULLANIMI

6.1. Abone aldığı gazı sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacaktır. İşletmenin onayı olmadan bu gaz hiçbir şekilde kimseye doğrudan ya da dolaylı olarak kullandırılamaz.

6.2. Abone aldığı gazı, imzalanan sözleşmede tayin edilen tarifenin üzerinde bir ücret ödenmesini gerektiren işlerde kullanamaz. Abone gruplarıyla ilgili itirazların en geç abonelik sözleşmesinin imzaladığı faturalandırma döneminin sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Bu sürenin bitmesinden sonra yapılan itirazlardan doğabilecek abone alacakları geriye dönük ödenmez.

6.3. Abone kendisine ait mevcut gaz tesisatlarında hiçbir değişiklik yapamaz. Herhangi bir değişiklik yapılması gerektiği takdirde önceden İşletmenin yazılı onayını almak zorundadır.

6.4. Abone sarfiyatı mevcut sayacının kapasitesini aşması halinde bunu İşletmeye bildirmek zorundadır. Abone ortaya çıkacak böyle bir durumu İşletmeye bildirmeyerek fazla yüklenme nedeni ile sayacının arızalanmasına sebep olması durumunda ortaya çıkacak bütün tamir ve yenileme masraflarını karşılamakla yükümlüdür.

6.5. Abone, nezdindeki İşletmeye ait cihaz ve tesisat üzerine hiçbir değişiklik yapamaz veya bunların parçalarını her ne suretle olursa olsun değiştiremez, tadil veya mevkilerine tebdil edemez. Bu işlemleri yapmaya yalnız İşletme yetkilidir.

6.6. Abone, İşletmeye ait tesisat ve cihazlarda meydana gelebilecek arızaları veya gerekecek değişiklikler ortaya çıktığında derhal İşletmeye haber vermeye mecbur olup, bu kısımları kendisi açamaz ve açtıramaz. Bu hükme aykırı hareket edildiğinde İşletmenin bunu doğalgazın USULSÜZ KULLANIM'ı kapsamında değerlendireceğini abone tarafından karşılanır.

6.7. Abonelerin isteği üzerine İşletme tarafından uygun görülerek, mevcut sistemde yapılacak değişikliklere ait masraflar abone tarafından karşılanır.

6.8. İşletme gerek gördüğü durumlarda sayacın yanı sıra başka emniyet ve ölçü cihazları da takarak bunları mühürler. Sayaç ve aletlerin takıldığı yerler için aboneler herhangi bir ücret talep edemezler. Aboneler bütün bu aletleri iyi durumda tutmakla yükümlüdürler ve ihmallerinden dolayı sorumludurlar. Aboneler ihmallerinden hasıl olacak zarar ve ziyanı İşletmeye peşin olarak tazmin edecektir.

7. GAZIN KESİLMESİ

7.1. Mücbir Sebepler

Oluşması tarafların denetimi dışında önceden bilinemeyen, karşı konulamayan, makul ihtimama rağmen önlenemeyen durumlarda Hükümet Kararları ve Uluslar arası Anlaşmalar nedeni ile ya da tehlikeli acil olaylarda; şebekenin bir kısmında veya tamamında gazın kesilmesi sonucunda aboneler İşletmeden herhangi bir tazminat talebinde bulunamazlar.

7.2. Geçici Kesilme

Gaz şebekelerinin büyütülmesi, yenilenmesi ve tamiri gibi hususlar ile Hükümetçe yürütülmesine resmen müsaade edilmiş benzeri faaliyetler sebebiyle şebekenin bir kısmında veya tamamında gazın kesilmesi sonucunda, aboneler İşletmeden herhangi bir tazminat talebinde bulunamazlar. Önceden belli olan bazı işlemlerin yapılması için gaz kesileceği zaman aboneler mahalli yayın organlarıyla önceden uyarılır. İşlemler tamamlandıktan sonra mahalli yayın vasıtalarıyla uyarılarak şebekeye gaz verilir. Bu nedenle ortaya çıkabilecek, kaza ve hasarlardan İşletme sorumlu tutulamaz.

8. SERVİS HATTI

8.1. Ana şebeke gibi İşletmenin malı olan servis hattı, dağıtım şebekelerinden itibaren regülatör kutusuna kadar olan boru hattı ve ana emniyet vanası ile regülatör kutusundan oluşmaktadır. Bunun tesisi ve bakımı İşletmenin sorumluluğundadır.

8.2. İşletme tarafından tesis edilecek servis hatları için aboneler İşletmenin belirleyeceği esaslar dahilinde katılım payını İşletmeye Abonelik Sözleşmesi esasında ödemekle yükümlüdürler.

8.3. İşletme mevcut abonenin ihtiyacını karşılamak şartıyla aynı servis hattından başka abonelere bağlantı yapabilir.

İşletmenin bu uygulamasında abone tarafından müsaade edilmediği takdirde binaya bir ihbarname bırakılır, 5 gün beklendikten sonra müsaade etmemeye devam ederse doğalgazı kesilir.

Abone veya aile fertlerinden birisi bulunmazsa, bina içine ihbarname bırakılmakla aboneye bildirim yapılmış sayılır.

9. KATILIM PAYI BEDELİ

9.1. Doğalgaz hizmetinin verilebilmesi amacıyla İşletme'nin yapmış olduğu yatırımların bir kısmının, hizmeti alan kişilerce karşılanması amacıyla sözleşmenin imzalanması aşamasında mülk sahibi tarafından ödenen ve miktarı İşletmece tespit edilen bedeldir. Aboneler ilk abonelikte bir kereye mahsus alınan ve geri ödenmeyen bu bedeli ödemekle yükümlüdürler.

10. BİNA BAĞLANTI, KOLON VE İÇ TESİSATLAR

10.1. Yetki verilmiş ehliyetli tesisatçılar tarafından bina içine veya bina dışına tesis edilecek olan bina bağlantı, kolon hattı regülatör kutusundan sonra başlar, abonelerin gaz kullanım miktarlarını tespit edecek sayaçlarda son bulur. Konut içi tesisat ise, sayaçlardan itibaren kullanım cihazlarına kadar olan kısımdır.

Aboneler İşletme tarafından tesis edilecek olan regülatör sonrası (bina bağlantı, kolon ve iç tesisat hatların bedelini İşletmenin belirleyeceği esaslar dahilinde İşletmeye ödemekle yükümlüdür.

10.2. Abone olmak isteyenler, Yetkili Firma aracılığı ile İşletmeye müracaat dosyası verirler. Talebin kabulü durumunda, kolon ve iç tesisatlar İşletmece yetki verilmiş tesisatçılarla yapılırken tesisat projesinin TSE, İşletme İç Tesisat Şartnamesi ve
Fenni Şartnamelere uygunluğunu İşletmeye onaylatması gerekir. Uygunluk belgesi alınmayan ve İşletmeci nezaretinde test edilmeyen tesisatlara gaz bağlantısı yapılmayacaktır.

10.3. İşletme tarafından yetki verilmiş Firmalarca yapılacak olan regülatör sonrası tesisatların İşletmeye alınmasından itibaren en az 1 yıl olmak üzere abonelere taahhüt ettikleri süre boyunca bakım, onarım ve tamir işlerinden tesisatları yapan firma sorumludur. Belirtilen süreler sonunda meydana gelebilecek bakım, onarım ve tamir masrafları aboneye aittir.

10.4. İşletmenin fotoğraflı hüviyet belgesine sahip memurları, gündüzleri her zaman doğalgaz tesisat, cihaz ve sayaçların bulunduğu yere kadar, bina ve bahçe içine girip, bunları muayene, tamir, kontrol, değiştirme yapabilecektir. Buna müsaade edilmediği takdirde aboneye, taahhütlü bir mektup gönderilecek. Bu mektuba 5 günde gerekli cevap verilmezse abonenin gazı kesilecektir.

11. SAYAÇLAR

11.1. İşletme malı sayaçlar için kira bedeli, abonenin kullandığı sayacın kapasitesine göre aylık tutar olarak İşletme tarafından belirlenir ve gaz bedeli ile birlikte tahsil edilir.

11.2. Aboneler sayacın doğru göstermediği iddiası ile sayacın kontrolünü isteyebilir. Ancak bu iddia ve istek gaz faturalarının tahsiline engel değildir.

11.3. İşletme Mülkiyetindeki sayacın kontrolü sırasında hata olmadığı ya da hata payının ölçü ve ayarlar idaresince tespit edilen sınırlar içinde olduğu anlaşılırsa kontrol masrafları Sanayi ve Ticaret Bakanlığı (Ölçüler kalite Kontrol Genel Müdürlüğü) tarafından belirlenen ve yürürlükte olan tarifeye göre aboneden alınır. Kanundaki değişiklikler aynen uygulanır. Aksi halde masraflar İşletmeye aittir.

11.4. Herhangi bir sebepten dolayı sayacın durması, okunmaması veya yanlış ölçüm yaptığının tespit edildiği durumlarda, abone aynı gün İşletmeye müracaat edip yazılı olarak bu durumu bildirmekle yükümlüdür. Sayaç marifetleriyle tespit edilemeyen doğalgaz tüketim miktarının tespit edilmesinde Yönetmeliklerde belirtilen hükümlerin uygulanacağı aboneler kabul ederler.

11.5. İşletme, sayaçların kaydettiği sarfiyat kontrolü için gündüzleri istediği zaman muayene edebilir. Sayaçlar bozulduğu ve doğruluğundan şüphe edildiği zaman, yerine değiştirme yapılarak başka sayaç koymak şartıyla çıkarmaya, tamir ve ayar ettikten sonra tekrar yerine takmaya, başka bir sayaç daha takmaya yetkilidir. Tecrübe sayaçları kaldırıldığı zaman tesisat İşletmece eski hale getirilecektir.
İşletmenin yukarıda yazılı hak ve yetkililerinin icrasına müsaade etmeyen aboneler hakkında 10. maddenin 4. fıkrası hükmü tatbik edilir.

11.6. Fena niyet olmaksızın dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden abonenin nezaretindeki işletmeye ait sayaç bozulup kırıldığı takdirde İşletmenin maliyet fiyatları üzerinden tanzim edilecek keşfe göre tamir masraflarını aboneler ödemeyi kabul ederler.

12. SAYAÇ KAYDININ OKUNMASI

12.1. İşletmenin memurları muayyen devrelerde abone sayaçlarının kaydettiği sarfiyatı okuyarak tahakkuka esas olacak değeri alırlar. Ancak, teknik yönden ödemeye esas gerçek tüketimi yansıtmayan sayaçların gerçek tüketim değerlerinin tespit edilmesi amacıyla DÜZELTME KATSAYISI veya KORREKTÖR CİHAZI (Düzeltici) kullanılacağını aboneler kabul ederler. Bu uygulama için iş bu sözleşmenin dışında bir tutanak düzenlenmesine gerek yoktur. Ancak abonelerin İşletme tarafından tespit edilen Düzeltme Katsayısı uygulamasına itiraz etmeleri halinde, İşletmenin onayıyla Korrektör Cihazı (Düzeltici)'nı, maliyetleri kendilerine ait olmak üzere taktırabilirler.

12.2. İşletmenin görevli personeli, abonenin yerinde olmaması veya benzeri nedenlerle sayaç kaydını okuyamadığı durumlarda bırakacağı bir ihbarname ile sayaç kaydının okunması ve İşletmeye bildirilmesini aboneden isteyebilir. Abone sayaç kaydını göndermezse ve müteakip okuma devresinde de aynı sebepler yüzünden sayaç kaydı yine okunmazsa binaya diğer bir ihbarname bırakılır ve belirtilen günler içinde kaydı bildirilmezse abonenin gazı kesilir.
Abone geçici olarak adresinde bulunmayacağını (en az 2 ay için) İşletmeye yazı ile bildirilmiş ise sayaç kaydının tespiti dönüş tarihine bırakılır. Bu durumda faturanın tanzim edildiği tarihte geçerli olan tarife tahsilata esas teşkil eder.

13. MAHALLİN TERK EDİLMESİ

13.1. Aboneler bulundukları mahalli terk edecekleri zaman (7 gün) önceden durumu İşletmeye bildirerek sayacının okunmasını istemekle yükümlüdürler. Okuma işleminden sonra doğalgazı kesilip hesapları tasfiye edildikten sonra sözleşme feshedilir.

13.2. Aboneler uzun bir süre gaz kullanmayacakları zaman (en az 2 ay için) durumu İşletmeye bildirerek gazın geçici olarak kapatılmasını isteyebilir. Gazın tekrar açılmasını istediklerinde İşletme tekrar açar.

14. SABİT HİZMET ÜCRETİ

14.1. Aboneler, abonelik sürecinde İşletmece herhangi bir bedel alınmaksızın verilecek hizmetler karşılığında alınacak bu bedeli ödemeyi kabul ederler.

15. TAHSİLAT

15.1. Sayaçlarda tespit edilen tüketim miktarı sözleşmede belirtilen tarife üzerinden İşletmenin kararlaştırdığı dönemlerde tahakkuk ettirilerek abonelerden tahsil edilir.

15.2. Aboneler fatura üzerinden belirtilen son ödeme tarihine kadar fatura tutarını faturalarında belirtilmiş olan yerlere yatırmak zorundadır.
Abonelerin İşletmeye yapmaları gereken ödemeleri geciktirmeleri halinde Amme alacaklarının tahsili usulü ile ilgili kanuna göre belirlenen faiz oranı ve tahakkuk şekli dikkate alınarak ceza tahsil edilecek ve bu kanundaki değişiklikler aynen uygulanacaktır.

15.3. Borçlarını vaktinde ödemeyen abonelere 15.2 maddesine göre ceza tahakkuk ettirilmekle birlikte gazın kesileceğine dair 2. bir ihbarname gönderilir. Bu ihbarnamede belirtilen müddetin sonuna kadar borcunu ödemeyen abonelerin gazı kesilebilir. Bu müddetin tayini en az (10 gün) olmak üzere İşletmenin tasarrufundadır.

15.4. Abone veya aile fertlerinden kimse bulunmazsa, bina içine ihbarname bırakılmakla aboneye bildirim yapılmış sayılır.

15.5. Borcun vaktinde ödenmemesi nedeniyle gaz kesme ve sayaç sökme işlemlerinden sonra, borçlarını ödemeyen abonelerden aynı zamanda Açma-Kapama veya Sayaç Sökme - Takma ücreti tahsil edilir. Açma - Kapama veya Sayaç Sökme - Takma ücreti de tahsil edildikten sonra abonenin gazı tekrar verilir. Abonelerin borçlarını gaz kesildikten sonra 1 aya kadar ödememeleri halinde İşletme gecikme cezası tahakkuk ettirerek Sözleşmeyi sürdürebileceği gibi dilerse feshedebilir. Sözleşme şartlarına göre önceden yatırmış oldukları güvence parası borcu karşılıyorsa abonenin hesabı buradan kapatılır. Güvence parasının kalan kısmı İşletme tarafından gelir kaydedilir. Geri ödeme yapılmaz. Güvence parasının abone borcunun karşılamadığı durumlarda kalan kısmın tahsili için kanuni yollara başvurulur. Doğalgaz Açma - Kapama ve Sayaç Sökme - takma işlemleri için adrese gidilmiş olması bu bedellerin tahakkuku için yeterlidir.

15.6. Abonelerin yukarıda bahsi geçen nedenlerle İşletme tarafından gazları kesildikten sonra kendiliklerinden İşletmeye ait tesisat, cihaz ve mühürlere zarar vererek tekrar gaz bağlantısı yapmaları durumunda, bu durumun tespit edilmesine kadar kullandıkları gaz için madde 16.'da belirtilen miktarda cezalı ücret tahakkuk ettirilir. Ayrıca tesisatın eski haline getirilmesi için yapılan bütün masrafları abone ödemekle yükümlüdür. Bu tür kullanımlardan dolayı doğabilecek kaza ve hasarlardan İşletme sorumlu değildir.

15.7. Asıl alacağın, tahakkuk eden ceza tahsil edilmeden ve itirazın kayıt konulmadan alınması, geç ödemeden mütevellit ceza talep hakkından vazgeçildiği anlamına gelmez, İşletmenin ceza ve her türlü talep hakkı saklıdır. Aboneler ödedikleri gaz faturalarını (5 yıl) saklamak zorundadır. Herhangi bir döneme ait gaz faturasının ödenmiş olması ondan önceki faturaların ödendiği anlamına gelmez.

16. USULSÜZ DOĞALGAZ KULLANIMI

16.1. Aboneler tesisat projelerini yetkili firmalarca İşletmeye sunulmasından sonra ve projenin onaylanmış olması şartı ile; ilk kullanım için işletme yetkililerinin yazılı onayı bulunmaksızın doğalgazın açılarak kullanılması, herhangi bir sebeple işletme veya yetki verdiği kişilerce doğalgazı mühürlenmiş veya aparatlanmış olan sayaca müdahale etmek suretiyle doğalgazın kullanılması, işletmece veya yetki verdiği kişilerce sökülmüş olan sayacın yerine işletmenin yazılı izni olmaksızın farklı bir sayacın takılması veya fleks hortum takılarak bağlantı sağlanması yoluyla doğalgazın kullanılması, işletmenin yazılı onayı olmaksızın başka bir bağımsız birime doğrudan veya sayaç üzerinden doğalgaz kullandırılması veya başkasının adına doğalgaz kullanılması, tesisata takılı sayaca müdahale ederek gerçek tüketimin tespit edilmesine engel olunması ve işletmenin bilgisi ve yazılı onayı olmaksızın tesisattaki kayıtlı sayacı değiştirmek fiilleri İşletmece Usulsüz doğalgaz kullanımı olarak değerlendirilir.

16.2. Usulsüz olarak kullanılan doğalgaz miktarının tespit edilebilmesi durumunda; tespit edilen doğalgaz bedeliyle birlikte bu bedelin % 100'ü kadar da ceza uygulanır. Usulsüz kullanım dolayısıyla kullanılan doğalgaz miktarının sayaç tarafından sağlıklı olarak tespit edilememişse Yönetmeliklerde öngörülen kullanım miktarları baz alınarak, tüketilen doğalgaz miktarı bulunur. Hesaplanan bu tüketim bedelinin dışında % 100 oranında usulsüz kullanım cezası uygulanır. Her iki durumda da açma - kapama ve gerekiyorsa sökme - takma bedelleriyle sayaçla ilgili tamir bedelleri de diğer bedellerle beraber Amme Alacakları Kanunu hükümlerine göre tahsil edilir. Tüketilen doğalgaz bedelinin dışında kalan bedellerin tahsil edilmesinde, içinde bulunan faturalandırma döneminin son ödeme gününe kadar süre tanınması İŞLETME'nin yetkisi dahilindedir. Bu durumda gerekli teminatların alınması şartıyla doğalgaz kullanıma açılabilir.

16.3. Usulsüz Doğalgaz Kullanımın Başlangıç Tarihinin tespitinde; Sayaç tarafından tüketiminin tam olarak tespit edilemediği durumlarda usulsüz kullanımın başlangıç tarihi, müracaat işleminin yapıldığı tarih olarak alınır. Usulsüz kullanımın gerçekleştirildiği tesisatta İŞLETME Yetkililerinin resmi gaz açma işlemleri var ve fiil daha sonra işlenmişse, başlangıç tarihi gaz açma işleminin yapıldığı tarih olarak kabul edilir.

16.4. İşletme, kaçak ve usulsüz doğalgaz kullananlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak ve kanunlar çerçevesinde gerekli işlemleri yapacaklardır.

17. ANLAŞMAZLIK HALİ

17.1. Abone ile işletme arasında ihtilaf zuhurunda bu ihtilaf sulhen ve hükmen halledinceye kadar abonenin talebi ve İşletmenin uygun görmesi durumunda İşletme doğalgaz vermeye, abonede fatura bedelini ödemeye devam edecektir.

17.2. Abone, iş bu Sözleşmede gösterilen sebepler yüzünden doğalgazı kesildiği takdirde, İşletmeden herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz.

17.3. İş bu sözleşmenin tatbikatında doğacak anlaşmazlıkların giderilmesinde ................. Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

18. SÖZLEŞMENİN SÜRESİ

18.1. Abonelik Sözleşmesinin süresi madde 13.1.'deki koşullar saklı kalmak kaydıyla bir yıldır. İş bu Sözleşme tarafından herhangi biri tarafından feshi istenmedikçe süresiz olarak uzar. Abone, sözleşmenin feshini isterse İşletmeye olan tüm borçlarını ödemek ve en az 7 gün önceden bu isteğini yazılı olarak İşletmeye bildirmek zorundadır. Sözleşmenin feshedilmesi tarafların borç ve alacaklarına ilişkin yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.

19. DEVİR

19.1. Müşteri bu sözleşme altındaki hak ve vecibelerini, GESGAZ'ın yazılı muvafakatı olmadıkça üçüncü şahıslara devredemeyecektir. 397 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değişmesi ve / veya mevzuatta meydana gelebilecek değişiklikler sonucu, GESGAZ'ın Sözleşme altındaki hak ve vecibelerinin üçüncü şahıslara devredilmesi halinde, müşterinin muvafakat şartı aranmayacaktır. Bu durumda; müşterinin, GESGAZ'tan hiçbir talep ve tazmin hakkı bulunmayacaktır.

20. DEVİR

20.1. Doğalgaz satış bedelleri, bina bağlantı tesis masrafları, sayaç kirası, açma - kapama, sökme - takma ücretleri, sabit hizmet ücreti, ceza ve benzer bedeller işletmece kabul olunan tarifeler uyarınca tahakkuk ettirilir.
20 maddeden oluşan iş bu sözleşme tarafların imzasından sonra yürürlüğe girer.

2 yorum:

  1. Sayaç üçretsiz olduğu halde nasıl oluyorda karılım payına saat ve ak parcaları dahil dir denilmektedir.İşletme malı sayaçlar için kira bedeli,altında üçret nasıl alınıyor.

    9. KATILIM PAYI BEDELİ

    9.1. Doğalgaz hizmetinin verilebilmesi amacıyla İşletme'nin yapmış olduğu yatırımların bir kısmının, hizmeti alan kişilerce karşılanması amacıyla sözleşmenin imzalanması aşamasında mülk sahibi tarafından ödenen ve miktarı İşletmece tespit edilen bedeldir. Aboneler ilk abonelikte bir kereye mahsus alınan ve geri ödenmeyen bu bedeli ödemekle yükümlüdürler. deniliyor, Budumda mulk sahipleri toplamda iletim hattı şebekenin sahibi olmuyorlarmı.?

    YanıtlaSil
  2. doğalgazı mühürlüyorsun saatı neden kapatılmıyor farkında olmadan gazı kulanıyoruz faturamızı ödüyoruz usulsüzlük diye 113 tl fatura geliyor bu sizin yapmış olduğunuz haksız kazanç nasıl yiyeceksiniz merak ediyorum sözde gelmişler kapıya bildirim kağıt koymuşlar benim kağıt tan filan haberim bile yok gaz geliyor kullandım faturam geldi ödedim bunun neresi usulsuzlük
    size soruyorum gazı kesmiş olsaydınız gazımız yok diye arayıp sizden bilgi alcaktık olmuyor böyle ben subattan buyana fatura ödüyorum siz bana 6 ayın 27 sınde fatura kesiyorsunuz

    YanıtlaSil