15 Nisan 2010 Perşembe

Analık davası dilekçesi

ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NE




DAVACI : Doğal anne ad soyadı ve adresi

VEKİLİ :

DAVALILAR :1) Baba ad soyad ve adresi
2) Nüfusda kayıtlı anne (Resmi anne) ad, soyad ve adresi
3) İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü- İlçe/Şehir 4) Analık kaydı düzeltilecek küçüğün ad, soyadı ile atanmış kayyım'ın ad, soyad ve adresi (Davadan öne kayyım istenebileceği gibi dava esnasında yetki istenerek görevli ve yetkili mahkemeden talep edilebilinir.)

KONU : Analık yönünden Nüfus Kaydının İptali ile Düzeltilmesi istemidir.

AÇIKLAMALAR :

1) Davalılardan baba ile davalı 2 birbirleriyle resmi evlidirler. Müvekkile ile davalı 1 arasında uzunca bir süreden beri halende devam eden fiili beraberlikleri mevcuttur. Bu birlikteliklerinden "X" isimli çocukları da dünyaya gelmiştir. (D.T. ). Çocuğun gerçek anası ve doğuran kişi Müvekkilem olmasına rağmen Müvekkile dışında ve katılımı olmaksızın her nasılsa farklı mülahazalarla olsa gerek anılan çocuğun annesi nüfus kütüğüne davalı 2 olarak geçirilmiştir. Ki davalılarında bu gerçeğin aksini iddia etmeyecekleri kanısındayız.

2) "Çocuğun annesi doğuran kadındır" hükmü gereğince bu yanlışlığın düzeltilmesi ve çocuğun gerçek anası olan Müvekkile adına tescili için işbu davayı açmak zorunluluğu doğmuştur. Usule ilişkin eksikliğimiz varsa bunları da buyrulduğu takdirde tamamlayacağız.

HUKUKSAL DAYANAKLAR : İlgili Mevzuat Hükümleri

KANITLAR : Nüfus kayıtları, Tanık beyanları, ve her tür kanıt.

SONUÇ VE İSTEM :Açıklanan nedenler, Mahkemenin kendiliğinden gözönüne alacağı durumlar ışığında : x.y.Z D.lu baba oğlu/kızı küçüğü doğuran gerçek annenin kütükte kayıtlı davalı 1 olmadığı Müvekkilimin olduğunun kabulü ile bu doğrultuda düzeltilmesine, yargılama giderleriyle Avukatlık ücretinin davalılara yükletilmesine karar verilmesini vekaleten talep eder, saygılar sunarım.

Davacı :
Vekili :
EKLER :

1) Vekaletname
2) Müvekkilimin nüfus cüzdan fot.
3) Davalı 2'nin " " "
4) Küçüğün " " "
5) ...Kayyımlık kararı...
5) Davalılar için dilekçe fazlası.
6)_________________.TL tebliğ ve fon gid.
7)_________________.Tl Nüfus için müzekkere gid.leri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder