15 Nisan 2010 Perşembe

Kız Kaçırma nedeniyle Şikayet

…………. CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA

ŞİKAYETÇİ : .
.
ŞİKAYETÇİ VEKİLİ : Av. .
.
SANIK : .
.

SUÇ : Zorla kız kaçırma, alıkoyma, kızlık bozma.

SUÇ TARİHİ : …../…../……….

OLAYLAR :
1. Yukarıda adı belirtilen sanık, müvekkilemi …./…/……. tarihinde babasının "………… Mahallesi ……. …. Sokak No:…… ……" adresindeki evinden alarak zorla kaçırmıştır.
2. Sanık, müvekkilimi ……… İlinin ……. Köyüne götürmüş, burada bir ay alıkoymuştur. Köye götürmesinden bir süre sonra müvekkileme "ben seni evlenmek için kaçırdım, seni geri götürsem de, artık senin için kötü olur" diyerek kandırmış, kendisiyle yatmaya zorlamış, evlenme vadiyle kızlığını bozmuştur.
3. Sanık, müvekkileme evlenmeye razı olması için …….. bilezik, …… dönüm tarla, ev eşyasının tamamını vaad etmiştir. Sonra da resmi nikah yaptıracağım diye ……….a getirmiş, babasının evine bırakmış, ben seni almayacağım başının çaresine bak diyerek bırakıp gitmiştir.
4. Bu itibarla Türk Ceza Kanununun 429. maddesinde belirtilen suçun oluşmuş bulunmasından dolayı iş bu şikayet dilekçesinin verilmesi zorunluluğu doğmuştur.

SONUÇ ve TALEP : Yukarıda arz ettiğim nedenlerle sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak TCK m. 429 gereğince cezalandırılması için kamu davası açılmasını saygılarımla dilerim.

……/……/200…
Sanık Vekili
Av.

1 yorum:

  1. Kız kaçırma türk ceza kanununa göre ağır bir suçtur. Sevdiğim kıza kavuşayım derken polis, mahkeme, ceza avukatı ve hapishane dertleri açılır başınıza. uzak durmanızı öneririm. Milletin kızlarını rahat bırakın.

    YanıtlaSil