15 Nisan 2010 Perşembe

Kanun Dışı Grev Dilekçesi

………………. İŞ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE
İHTİYATİ TEDBİR TALEBİ VARDIR

DAVACI :

DAVACI VEKİLİ :

DAVALI :

DAVA KONUSU : ...iş Sendikası'nın …/…/…… tarihinde ilan ettiği ve ../…/…… tarihinde uygulamaya koyduğu grevin kanun dışı olduğunun tespiti ve ayrıca ihtiyati tedbir talebinden ibarettir.

OLAYLAR :
1. Davalı ...iş Sendikası, müvekkilimin iş yeri olan Kapısızlar Fabrikası'nda grev yoluna gitmiş ve bunu …./…./….. tarihinde ilan ederek …/…/……. tarihinde uygulamaya sokmuştur.
2. Davalı sendikanın ilan ettiği ve uygulamaya koyduğu grev kanuna aykırıdır. Çünkü, grev kararının alınması için mevcut şartlar oluşmamış ve ayrıca gerek kararın alınması ve gerekse uygulanması için kanunda öngörülen kanuni sürelere uyulmamıştır. Bunun yanında zaten sendikanın grev kararı alma yetkisi de bulunmamaktadır. Çünkü, grev kararı alınması için gerekli çoğunluğu sendika fabrikada sağlayamamıştır. Ayrıca bu grev siyasi amaçlı olup, komşu fabrikada başlayan grevi destekleme amacıyla yapılmaktır.
3. Söz konusu grevin devam etmesi halinde zaten ekonomik krizde olan müvekkilimin ticari hayatı daha da çıkmaza girecektir. İş bu nedenlerle, söz konusu grevin kanun dışı olduğunun tespiti ile ihtiyati tedbir yoluyla grevin durdurulması zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER : Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu madde 46..

SUBUT DELİLLER : Yetki belgesi, grev ilanı, tanık ve her türlü hukuki deliller.

SONUÇ ve TALEP : Yukarıda saydığımız nedenlerle, davamızın kabulü ile uygulamaya başlanan grevin hüküm kesinleşinceye kadar ihtiyati tedbirle durdurulmasına, grevin kanun dışı olduğunun tespitine ve yargılama giderlerinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

……/……/200…
Davacı Vekili
EK:
1.) Onanmış vekaletname örneği,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder